CyberSMART - ei ukes intensivopplæring for elever

Cyber18a

Elevene får nå ei uke - 28.-31. oktober - med intensivopplæring innen CyberSikkerhet og i å være Cybersmarte.

Over 90 elever på Service og samerdsel vil i løpet av ei uke få opplæringen. Dette omfatter emner som opplæring i samfunnets sårbarhet, teknologisk sårbarhet, Cybersikkerhet, Datakriminalitet og straffeloven, Kryptering, Hacking, overvåking kontra frihet m.fl. Elevene vil også gjøre aktivt arbeid innen koding, hacking og ha dilemmatrening.

Det faglige innholdet i uka ivaretas av personer med høy kompetanse innen områdene sine, fra f.eks. ATEA, Norsis og Smartby!

Opplæringen er et resultat av et nasjonalt prosjekt der Godalen vgs. har deltatt sammen med NVE, UIO, NTNU, NMS, Forvaret m.fl.

Klikk lenker til høyre for elevenes timeplan, pressemelding, info om det nasjonale prosjektet og om Cybersikkerhet.

Bildene er fra pilot-opplæringen i fjor.

CyberSmart_c

Janne Hagen, Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE)

Cyber18b