• Forside
  • Aktuelt

Elevenes solidaritetsaksjon støtter SOS-barnebyer i Zimbabwe

Elevrådet bestemte seg for å støtte prosjektet og er de som driver støttearbeidet.
Primary school i Maizeland ligger ca ti minutter utenfor Bindura i Zimbabwe. Vi er glade for at vi har elever som engasjerer seg i internasjonalt solidaritetsarbeid, skolen har tradisjoner for slikt arbeid.

Lokalbefolkningen i dette området er svært fattige. De bor i jordhytter og blikkskur. Mange av barna går 8-15 km for å komme seg på skolen om morgenen, de har som oftest ikke sko på beina eller mat i magen. Men de kommer til skolen hver eneste dag! For er det noe befolkningen i Zimbabwe vet, så er det at utdanning er den eneste veien ut av fattigdom. Vanligvis må barna ha skoleuniform for å gå på skolen i Zimbabwe, men her i Maizeland må de tillate at barna kommer i sine vanlige klær, fordi foreldrene ikke har råd til uniformer. Midt på dagen får de et pulver som ristes ut i vann, for at de skal få i seg noe næring. Det er ikke uvanlig at elever besvimer av utmattelse i løpet av dagen. Mer info om dette prosjektet vil komme på hjemmesiden vår under arbeidet til elevrådet. Du kan også besøke hjemmesiden https://www.sos-barnebyer.no/bindura-zimbabwe for mer informasjon om arbeidet med prosjektet.