• Forside
  • Aktuelt

Godalen holder presentasjon under Trygg Læring Konferansen!

Malin og Elisabeth

Tirsdag 10. november skal elever fra Godalen vgs. delta på Trygg Læring sin årlige konferanse i Litteraturhuset i Oslo. Årets tema er hvordan konfliktarbeid med gjenopprettende tilnærming kan forebygge utestenging, mobbing og vold, og bidra til godt og inkluderende læringsmiljø for alle barn og unge. Konferansen har 160 deltakere, bestående av fagfolk og elever. Det skal holdes parallelle presentasjoner på 30 minutter, og Malin Lund og Elisabeth G. Johansen på vg1 skal stå for en av dem.

Elisabeth og Malin forteller at de skal presentere «Elever kan sjøl», som er et skolemiljøtiltak basert på Trygg Læring sin tenkning og metode. «Klassens tid er hovedsaken vår. Vi skal fortelle om hva vi gjør, og så skal vi vise en video fra vår egen klassens tid. Dette er elevenes tid som kan brukes til å diskutere ulike problemer og utfordringer, og man kan ta opp ting som skal videre til elevrådet», sier Elisabeth. Malin forteller at temaet de skal ta opp i dette tilfellet er fravær, og hvilke konsekvenser dette kan få for den enkelte elev og resten av klassen. Begge poengterer at målet med Klassen tid er å skape et bra miljø i klassen, og sørge for at alle blir hørt. Da vil det også bli et godt læringsmiljø.

En skulle kanskje tro at jentene er litt nervøse ettersom de skal holde presentasjon for mange nye ansikter, men det er de ikke. «Jeg gleder meg til alt sammen», sier Malin. «Det blir gøy å reise til Oslo, til å treffe nye folk, og å lære mye nytt. Jeg håper vi kan plukke opp nye tips om hvordan vi kan forbedre oss her på Godalen». Elisabeth stemmer i: «Det er viktig at vi ikke går oss fast i vårt eget system, og at vi er åpne for nye måter å gjøre ting på. Jeg er spent på å treffe nye folk, og er nysgjerrig på om de har lignende holdninger og meninger som oss, eller om det blir mye nytt. Og så gleder jeg meg til å bo på hotell», legger hun til.