• Forside
  • Aktuelt

Hva slags PC skal du kjøpe til skoleåret 2016-2017??

PC

Alle elever i videregående skole skal ha bærbar PC som de eier. De som skal starte i VG1 for første gang, får tilbud fra fylket om å kjøpe bærbar PC til en lavere pris - dette tilbudet gjelder ikke VG2, VG3 eller VG4.

Har du bærbar PC fra før av, så kan du bruke den på skolen.

- Skal du begynne på Bygg- og anleggsteknikk (BA)Elektrofag (EL) eller Teknikk og industriell produksjon (TIP)? Vi anbefaler da at du kjøper en bærbar PC med Windows installert - det er virkelig en fordel :-)

Dersom du har en bærbar PC med Mac, så må du kjøpe en Windows-lisens (Ca. 1000,- kr.).

Husk å bestille PC før 1. juli slik at du har den til skolestart!

Viktige datoer:

15. juni
Bestilling starter
1. juli
Bestilling innen denne datoen garanterer levering mellom 27. juli og 5. august
13. juli
Bestilling innen denne datoen garanterer levering innen skolestart
31. juli
Bestilling innen denne datoen garanterer levering uka etter skolestart
Siste dag for bestilling

Grunnmodellen PC kan brukes i alle sammenhenger, men på Byggfag og TIP vil den avanserte modellen og Surface fungere enda bedre.

Dersom du er i tvil om hva du vil bestille, eller hvis du står på venteliste, så bør du vente med bestillingen.

Du kan søke utstyrsstipend på www.lanekassen.no. Dette stipendet er ikke behovsprøvd, og beløpet for skoleåret 2015-2016 er 991 kroner. Egenandelen på grunnmodell PC er tre ganger minimumsbeløpet for utstyrstipendet. Resten subsidieres av fylkeskommunen.

Kjøp av maskin på ordningen er bindende, det er ikke anledning til å bytte inn maskinen etter at den er mottatt. Hvis du kjøper maskin og ikke begynner i offentlig videregående skole i Rogaland, vil du bli fakturert for det RFK subsidierer:

Tilbud:

RFK har rammeavtale med Nordialog Stavanger for kjøp av PC med Windows (tre modeller) og Eplehuset for kjøp av PC med Mac (to modeller).

Du bestiller på leverandørenes egne nettsider for ordningen:

Nordialog: rfk.nordialog.no

Eplehuset: www.eplehuset.no/elevmac

Betaling skjer elektronisk ved bestilling.

Bestillingen starter mandag 15. juni.

Tabellen viser priser og betalingsordning for ulike maskintyper

Type datamaskin
Engangsbetaling
Avbetaling pr. år over 3 år
PC grunnmodell,  HP 430 - 13”
2 573,-
991,- (totalt 2 973,-)
PC avansert modell,  HP 745 - 14”
7 056,-
Bare engangsbetaling
Microsoft Surface pro 4 (berøringsskjerm)
11 106,-
MacBook Air 13”
6 913,-
MacBook Pro Retina 13”
10 053,-
iPad Air 2 64GB Wifi
 (kun elever i spesialundervisning)
2 901,-
Bare engangsbetaling

De som skal gå i ordinær klasse kan IKKE bruke nettbrett (iPad eller lignende). Elever som skal gå på Utvidet Praksis kan velge å kjøpe iPad.

Modellendringer kan forekomme fra leverandøren. Se info på leverandørens nettsider og RFK sin elevportal Elevportalen, elev.rogfk.no.

Programvare kan lastes ned fra elev.rogfk.no. Dette skjer når du har startet på skolen og fått brukerID.