• Forside
  • På tur med solidaritetsprosjektet for SOS-barnebyer i uke 14

Godalen videregående skole til Zimbabwe i uke 14

På tur med solidaritetsprosjektet for SOS-barnebyer i uke 14

De som representerer skolen er fra venstre: Mari Bull-Njaa (miljøkoordinator), Emma Chaparian, Agathe Vaaland, Jørgen Haukalid, Mathias Ullenes og avdelingsleder for TIP Anders Haga.

Zimbabwe er et land i det sørlige Afrika. Elevene samler inn penger til en Primary school (barneskole) i Maizeland som ligger ca ti minutter utenfor Bindura i Zimbabwe. Elevrådet bestemte seg for å støtte prosjektet gjennom SOS-barnebyer. Så langt dette skoleåret er det samlet inn hele kr. 98 000,- til dette formålet.

Du kan følge turen gjennom skolens  Facebookside, på vår  Instagram-konto og gjennom Snapchat.

Vi er glade for at vi har elever som engasjerer seg i internasjonalt solidaritetsarbeid, skolen har tradisjoner for slikt arbeid. Du kan også besøke hjemmesiden https://www.sos-barnebyer.no/bindura-zimbabwe for mer informasjon om arbeidet med prosjektet.

PROGRAM FOR TUR TIL ZIMBABWE

Deltakerne bor på Bronte Hotel i Harare, tlf.nr. dit er: +263 4 707 5227

Søndag:

• Introduksjon til SOS-barnebyer i Zimbabwe + bli-kjent-møte
  • Besøke Imire nasjonalpark

Mandag:

• Vi besøker SOS-prosjekter i Harare, der vi får møte familier som får støtte gjennom våre familieprogrammer.
  • Skolebesøk
  • SOS-barnebyen i Waterfalls

Tirsdag:

• Afrikansk marked
  • Besøke Churru secondary school i Harare, en skole som er åpen også for barna som ikke har noen identitet. Vi får omvisning i klasserommene, møte elever og lærere. Sterke inntrykk!
  • Vi besøker reservatet «Wild is life» kl 15.30-18.30

Onsdag:

• SOS-barnebyen i Bindura
  • Skolebesøk (Maizeland Primary School og Bindura yrkesskole)
  • Vi møter lokalbefolkningen og går på et lokalt marked
  • Vi får også se lokale små bedrifter som er en del av vårt familieprogram (type verksteder, syersker, snekkere etc)

Torsdag:

• Vi besøker forskjellige SOS-prosjekter i Harare på formiddagen
  • Lunsj i barnebyen, vi møter ungdom og barn som bor her.
  • Program slutt, noen reiser hjem til Norge. Andre blir et par dager til, men da på privat initiativ.