Vaksine

26. november ble en 18-årig jente innlagt på Stavanger Universitetssykehus (SUS) med smittsom hjernehinnebetennelse.  Jenta døde dessverre kort tid etter.  Selv om smittefaren er svært lav, har SUS og Stavanger kommune - i tett kontakt med Folkehelseinstituttet (FHI) - satt i gang nødvendige tiltak i nærmiljøet.  Jenta var elev ved St. Olav videregående skole.

Stavanger kommune tilbyr gratis meningokokkvaksine (for forebygging av smittsom hjernehinnebetennelse) til alle elever i videregående skole.  Dette blir gitt på skolene etter en egen plan.  Vaksinasjon vil bli gitt elevene på vg3 og vg4 på Godalen tirsdag 03.12.2019.  Elevene på vg1 og vg2 får tilbud om vaksinasjon etter nyttår.  Nærmere informasjon kommer.

Se vedlagte informasjon om smittsom hjernehinnebetennelse fra Stavanger kommune.