Historie

Godalen videregående skole var opprinnelig en del av Stavanger yrkesskole. På 1960-tallet var tilstrømmingen til yrkesutdanningen stor, og kapasiteten til Stavanger Yrkesskole på Bergeland ble sprengt.

I 1968 tok Stavanger Yrkesskole i bruk et nytt, stort verkstedbygg i Strømvik i nærheten av Godalen i Stavanger. De fleste tekniske og mekaniske klassene ble flyttet over hit, sammen med klasser innen byggfagene som murerfaget, tømrerfaget, snekkerne o.l.. Det ble etter kort tid bestemt at avdelingen i Strømvik skulle bli en egen skole - og dermed ble Godalen videregående skole etablert 1. januar 1982. I 1982 flyttet også Elektrofag, Formgivingsfag og Hotell- og Næringsmiddelfag fra Stavanger Yrkesskole, som nå heter Bergeland vgs., til Godalen videregående skole. Utover på 1980-tallet fikk skolen blant annet fått nytt, stort bibliotek, servicesenter, rom for matfag med mer. På begynnelsen av 2000-tallet ble det laget en felles elev- og personalkantine som kanskje har Stavangers flotteste utsikt over Gandsfjorden. De siste årene er skolen kraftig renovert og delvis bygget om: helt ny kantine plassert midt i bygningsmassen, rom for skolens nyeste tilbud; Service og samferdsel, nye Naturfag-labber, oppgraderte fasiliteter for kroppsøving m.m.

Fortsatt har Godalen vgs. solid forankring i yrkesfagene - noe skolehverdagen bærer preg av. Tar du en runde i verksted, salonger, klasserom med mye mer, vil du se elever som jobber etter presise kvalitetskriterier, og som samtidig er nyskapende og kreative - det hele bærer preg av visjonen vår: Læring i dag for i morgen. Fagutdanningen vår kombineres med god og solid utdanning i fellesfagene. I tillegg tilbyr skolen påbygging til studiekompetanse.

Vi har god grunn til vår yrkesfaglige  stolthet!