VG2 Frisør

Er du kreativ og trives med mennesker, interessert i mote og trender? Da kan frisøryrket være noe for deg.
Som frisør kan du jobbe hvor som helst i verden, utvikle deg til å bli designer og stylist.
frisør.png

Skolen har to store, flotte og velutstyrte frisørsalonger, der du vil lære alt det grunnleggende innen hår og kundebehandling slik at du kan realisere målene dine.

Vår visjon er læring i dag for i morgen.

Organisering av læringsarbeidet

I faget "Produksjon" vil du som regel jobbe i frisørsalongen. Her vil du lære klipp, fargebehandling, frisyreforming, langhårsoppsetting, strukturomforming, kundebehandling og hår- og hodebunnspleie. I faget "Frisyredesign" vil du bl.a. jobbe med planlegging av arbeidet ditt i salongen, lære hvordan du skal lage arbeidstegninger, og hvordan du skal kvalitetssikre og dokumentere arbeidet ditt. I faget "Yrkesfaglig fordypning" velger du å fordype deg i ulike sider av frisørfaget. Skolen har god kontakt med mange frisørsalonger i distriktet, og i perioder vil du være utplassert i bedrift. For å bli en kreativ og dyktig frisør, er det også viktig at du har gode allmennkunnskaper.

I perioder vil du jobbe tverrfaglig med både programfag og fellesfag. Norsk, engelsk, samfunnsfag og kroppsøving vil bli mer relevant for deg når vi knytter det til frisøryrket. Du vil også få anledning til å samarbeide med andre elever på Design og håndverk med bl.a. avslutningsshow i gymsalen. Her er det visning på catwalken med de nyeste trender innen hår, klær og moter.

Fag- og timefordeling (tallene angir klokketimer per år)
Fellesfag:
  • 56 timer norsk